fbpx

Logikus elsősegély oktatás!

A könnyedén megérthető és élvezhető tanulásért

Tanulóim, akik az én Hőseim!

Abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy a választott hivatásomnak, a mentőzésnek köszönhetően is már sok ezer bajbajutott emberen volt szerencsém segíteni.
Immáron közel 3 évtized súlyos balesetei, rosszullétei alkalmával.
Jó páran vannak, akiknek az életét adtuk vissza a kollégáimmal. Olyanoknak, akik sosem fogják megtudni, hogy ezt kiknek köszönhetik.
Csodálatos hivatás a miénk… 💕
De most másról szeretnék mesélni Nektek!

Arról, hogy van egy hasonlóan izgalmas szenvedélyem is. Az elsősegélynyújtás oktatása. Azon belül is a ”logikus” és “gyakorlatias” elsősegélyoktatás.
Aminek köszönhetően nem csak értékes képességekkel gazdagítottam már sok ezer hallgatót, hanem újabb több tucat ember jöhetett vissza a halál torkából. Mégpedig a bátor tanulóimnak köszönhetően! 😎
Akik, amikor kellett, merték használni az előadásaimon elsajátított tudást.

Ők azok, akik olyankor nem a kifogásokat keresték “trendi módon”, hanem a tőlük telhető legtöbbet nyújtották a bajbajutottaknak.

Olvassátok el néhányuk történetét:


Az emberek szinte kivétel nélkül csak akkor tanulnak elsősegélynyújtást, amikor kötelezővé teszik nekik. Jogosítvány megszerzéséhez, vagy a törvényben előírt munkahelyi képzéseknél.
(Amúgy érthetetlen számomra, hogy miért nem érdekel senkit, hogyan tudna segíteni, ha egyszer a számára legfontosabb ember kerülne váratlanul élet-halál állapota közé. Amikor csak magára számíthat…)

De az a csodálatos ebben a tudományban, hogy azoknál is tökéletesen működik, akik nem önszántukból ülnek be erről tanulni.

PL. van aki kedvet kap még tovább fejlődni. Mint Kriszta, a felelősségteljes 4x-es anyuka. Aki a kötelező első után, most már szinte minden elérhető képzésen az első sorokból issza az előadók szavait. Legyen az általános-, közúti-, vagy éppen csecsemő elsősegély oktatás. Őrá most már bizton számíthat a környezete! 😇

.
Vagy Beáta, a tanárnő. Aki a képzés után nem sokkal, egy iskolai nyílt napon váratlanul összeesett nagypapának, stabil oldalfektetéssel biztosított átjárható légutat (megakadályozva ezzel a megfulladását) a mentők kiérkezéséig. Még arra is kiterjedt az ösztönös, anyai figyelme, hogy a nagypapájáért aggódó unokát egy másik szülővel kikísértesse a teremből. Megóvva őt a számára rémisztő látványtól. Tette mindezt az őt körülvevő tehetetlen, összezavarodott emberek előtt. Nagyon büszke vagyok rá! 🥼


És itt van Kákszi, aki vállalkozóként, az alkalmazottaival vett részt egy előadáson.
Aztán egyszer egy új kollégájuk, az első munkanapján hirtelen eszméletét vesztette az üzem udvarán. Rövid vizsgálat után megállapították, hogy nem volt légzése, keringése.
A segélyhívással párhuzamosan, azonnal nekikezdtek az újraélesztésnek.
Így a kiérkező mentőknek már egy élő (bár még életveszélyben lévő) emberről kellett gondoskodniuk. Aki 1 hét múlva újra megjelent az üzemben, és személyesen köszönte meg az életét a két tettre kész “idegennek”. 💯


Vagy Arnold. Aki az egyik leghitetlenebb tanulóm volt a közeli növényolajgyár kötelező munkahelyi képzésén. Ő azt mondta, hogy biztosan nem lesz képes ellátni egyetlen súlyos állapotú embert sem, ebben az életben.
És most kapaszkodjatok meg!!
Ő volt az, akinek az apukája éppen Karácsony ünnepén esett össze holtan az otthonukban. És Arnold volt az, aki megtette, amit maga sem hitt el korábban. Sikeres újraélesztést hajtott végre még a mentők kiérkezése előtt!

Meghosszabbítva vele idős édesapja földi létét.
Aki haza is ment a kórházból, és végtelenül büszke lehetett a fiára.
S így a jövő Karácsonyainak sem a gyászhoz kell kötődnie náluk. 🎄


Végül, de nem utolsó sorban István, akinek hihetetlen, de egy év különbséggel már 2x (!!) is sikerült egy-egy embert kiragadni a halál szorító öleléséből, az általam tanított Heimlich műfogás alkalmazásával.

Mind a 2x önfeledten nyaraló emberek torkán akadt meg egy-egy nagyobb falat, ami teljesen elzárta a légutaikat.

Ezeket, a szemükből halálfélelmet sugárzó, hangtalanul fuldokló édesapákat vette észre időben. A megbénult „közönség”, és a családjaik szeme láttára ugrott oda, és alkalmazott szakszerű hasi lökéseket, az akkor már liluló fejű haldoklóknak. És sikerült! Mindkét embert megmentette István gyors helyzetfelismerése, és tökössége. 👍💪


Így kell ezt csinálni! És így kell példaképpé válni. Kákszi óvodás kisfia is már lelkesen érdeklődik az emberi test működése iránt. Az ő rajzát láthatjátok itt. Ütőerek, visszerek és idegek hálózatát!
Hiába, a vér nem válik vízzé. 🛴🏆


Természetes minden laikus segélynyújtó félelme, és remegő lábai, egy-egy durva vészhelyzetben.

De az elszántságuk Életmentő Hősként emeli ki őket az átlagemberek milliói közül. 🥋

Bárki képes rá, akinek van keze. Még Te is! Bízz magadban, HOGY TE IS BÍZHASS MÁSOKBAN!

😎 A bátorság legyen Veletek! 😎

ui. ajánlom minden, a téma után érdeklődő szíves figyelmébe a “Logikus Elsősegély” nevű profilomat a Facebook-on, és az Instagram-on.
Ahol érthető (nem feltétlenül szakmai, inkább józan paraszti) tippeket kaptok a gyakoribb bajságok kezelésére.